Verkeersongeval

Als slachtoffer kunt u onze hulp volledig gratis krijgen. Vertel ons uw verhaal en laat ons u bijstaan!

Veruit de meeste ongevallen betreffen een verkeersongeluk. Deze kunnen een vergaande impact hebben op het leven. Indien de wederpartij aansprakelijk is voor het ongeval én u letsel heeft door het ongeval, dan kunt u aanspraak maken op een vergoeding voor het opgelopen letsel. Bent u als bestuurder van een auto betrokken geraakt bij een kopstaartbotsing? Nek- en rugklachten zijn veelvoorkomende klachten. Deze klachten worden ook wel Whiplashklachten genoemd.

Indien u als voetganger of als fietser slachtoffer wordt van een ongeval, dan heeft u in beginsel altijd recht op een schadevergoeding. Dit staat los van de aansprakelijkheidskwestie.

Het maakt niet uit of het ongeval in Nederland of in het buitenland heeft plaatsgevonden. Wij kunnen u bij alle soorten verkeersongevallen bijstaan. U kunt na het ongeval misschien niet meer werken of uw dagelijkse bezigheden uitoefenen. U vraagt zich af of uw klachten blijvend zijn. Wilt u graag meer informatie betreffende uw ongeval? Vul dan onderstaande contactformulier in of neem contact met ons op.

Voetganger of fietser

U bent geschept door een motorvoertuig. Wat nu? Indien u als voetganger of fietser bent aangereden door een motorvoertuig, is de eigenaar van dat voertuig aansprakelijk voor de door u opgelopen schade. In Nederland worden voetgangers en fietsers gezien als kwetsbare verkeersdeelnemers en ze worden daarom door de Nederlandse Wegenverkeerswet beschermd. Alle schade dient daarom in beginsel te worden vergoed door de aansprakelijke partij. Als u als fietser zelf ook eigen schuld hebt door bijvoorbeeld te fietsen zonder licht, kunt u alsnog  een bepaald percentage van uw schade vergoed krijgen. Dit is alleen van toepassing indien de fietser 14 jaar of ouder is. Als u jonger bent dan 14 jaar en u bent als voetganger of fietser slachtoffer geworden van een verkeersongeval, dan heeft u te allen tijde recht op 100% schadevergoeding. Dit geldt ook als er sprake is van eigen schuld!

Bent u als fietser of voetganger betrokken geweest bij een ongeval,
neem contact met ons op!

Auto of motor

Een auto-ongeluk zit in een klein hoekje en heeft vaak vervelende gevolgen. Naast materiële schade aan uw motorvoertuig bestaan er wellicht ook andere materiele danwel immateriële schadeposten. De meest voorkomende klachten na een  auto ongeval zijn: rug-, nek- en schouderklachten oftewel whiplashklachten. Bij een aanrijding kan er een heftige krachtinwerking op het lichaam ontstaan. Een whiplash is een heftige slingerbeweging van het hoofd ten opzichte van de romp. Door de klap op uw voertuig, maakt uw nek een snelle beweging zonder dat het hoofd ergens tegenaan botst. De halswervelkolom wordt dan overmatig uitgerekt.  Deze klachten kunnen u voor een lange periode, of zelfs voor altijd, hinderen.

Ook als u betrokken bent geraakt bij een auto-ongeval in het buitenland, kunnen wij u bijstaan.

Het komt ook eens voor dat de veroorzaker van het ongeval niet bekend is, terwijl u schade heeft opgelopen. Als het ongeval door een motorvoertuig is veroorzaakt, kunt u een beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer. Hier zijn wel bepaalde voorwaarden aan verbonden.

Heeft u een eenzijdig verkeersongeval gehad of bent u zelf aansprakelijk voor het ontstaan van het ongeval? En heeft u een schadeverzekering voor inzittenden (SVI) afgesloten bij uw verzekeraar? Ook dan kunt u in aanmerking voor een schadevergoeding.

Indien u als passagier slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval, dan heeft u in beginsel altijd recht op een schadevergoeding. Passagiers kunnen een beroep doen op de WA-verzekering van de bestuurder van het voertuig.

Vertel ons uw verhaal en laat ons u bijstaan in deze moeilijke periode.