Sport- en spel

In het geval van een ernstige overtreding van de spelregels, kan diegene aansprakelijk worden gesteld.

Need help

Heeft u een harde trap gekregen tijdens een judowedstrijd? Of heeft u tijdens een voetbalwedstrijd een bal tegen uw hoofd gekregen, waardoor u een hersenschudding heeft opgelopen? Deelname aan sport en spel brengen nu eenmaal bepaalde risico’s met zich mee. Deze risico’s leiden in sommige gevallen tot letsel. Maar wie dient u dan aansprakelijk te stellen?

Het is niet altijd vanzelfsprekend dat de persoon van wie u een trap heeft gekregen, ook aansprakelijk is. Dit hangt af van de aard van de sport of het spel. Hier is een dunne lijn tussen eigen risico en een onrechtmatige gedraging. Het is echter een ander verhaal wanneer de gedraging van de ander verder gaat dan hetgeen u kunt verwachten. In het geval van een ernstige overtreding van de spelregels, kan diegene aansprakelijk worden gesteld voor een onrechtmatige gedraging.

In het geval dat uw sportvereniging of sportclub verzekerd is tegen schade opgelopen gedurende een sportactiviteit, dan kunt u mogelijk ook aanspraak maken op schadevergoeding. Neem contact met ons op.